Столичният административен съд даде един ден срок на областния управител да

...
Столичният административен съд даде един ден срок на областния управител да
Коментари Харесай

Съдът даде един ден срок на областния управител да каже какви са основанията за демонтажа на Паметника на Съветската армия

Столичният административен съд даде един ден период на регионалния шеф да каже какви са основанията за демонтажа на Паметника на Съветската войска.

Разпореждането на съда е от 13 декември.

Работата по демонтажа на Паметника на руската войска продължава трети ден.

Във вторник регионалният шеф на София-град Вяра Тодева изясни, че идващите стъпки са демонтираните фигури да бъдат сортирани, разказани и извозени до мястото, на което ще бъдат съхранявани. След което се възнамерява възлагането на социална поръчка за самата реституция. Областният шеф напомни, че паметникът не е реставриран 70 години. По думите ѝ по тази причина е предоставено проучване, което е посочило, че има съществени пукнатини във фигурите. Вяра Тодева добави, че след реставрацията фигурите ще бъдат изложени на уместно място в Музея на социалистическото изкуство, като се обследва и нов терен за тях.

Във връзка с демонтажа, на съображение писмо от регионалния шеф, от Столичната дирекция на вътрешните работи оповестиха, че в региона ще има засилено полицейско наличие, до момента в който трае процесът. В пространството към паметника са построени контролно-пропускателни пунктове и са поставени ограждения.

Вчера регионалният шеф на София изясни, че проектът за демонтажа на фигурите и барелефите на Паметника на Съветската войска е разчетен за 59 дни. Разчетите демонстрират, че демонтажът ще коства 260 000 лв., които включват всички действия, в това число и обезпечаването на защита за идващите 12 месеца, добави Тодева, предаде  Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР